Haigekassa nõukogu toetas tervishoiutöötajate palgakokkulepet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa.
Haigekassa. Foto: Toomas Huik / Postimees

Haigekassa nõukogu andis tänasel koosolekul juhatusele suunised esitada nõukogule kolmandaks lugemiseks eelarveprojekt, mis võimaldab vastavalt eelkokkuleppele tervishoiutöötajate palgatõusu alates 1. jaanuarist 2015.

Haigekassa juhatus peab samas tagama eelarve tasakaalu ning teenuste kättesaadavuse praegusel tasemel.

Tervise- ja tööministri Urmas Kruuse sõnul on tähtis, et haigekassa nõukogu toetas tervishoiutöötajate palgatõusu ning pidas ainuvõimalikuks mitte teha seda kättesaadavuse arvelt.

«Kokkulepe annab võimaluse säilitada töörahu ja keskenduda kõige olulisemale – patsientide ravimisele,» ütles Kruuse. «Pidasime väga oluliseks, et Eesti Haigekassa eelarve jääks tasakaalu ning palgatõus ei tuleks patsientide ja teenuste kättesaadavuse arvelt.»

Haiglate liidu ja arstide liidu vahel peetud läbirääkimistel tegi riiklik lepitaja ettepaneku tõsta tervishoiutöötajate töötasu alammääradeks tuleval aastal arstidel 9 eurot tunnis, õdedel, ämmaemandatel ja tervishoiu tugispetsialistidel 5 eurot tunnis, kiirabitehnikutel 4,25 eurot ning hooldustöötajatel 3 eurot tunnis.

Ületuleval aastal oleks arstidel töötasu alammäär 10 eurot, õdedel, ämmaemandatel ja tervishoiu tugispetsialistidel 5,50 eurot, kiirabitehnikutel  4,70 eurot ja hooldustöötajatel 3,30 eurot tunnis. Eelkokkuleppega on nõustunud nii haiglate liit kui arstid ja õed.

Nõukogu pidas tähtsaks täita riikliku lepitaja juures allkirjastatud eellepingu tingimusi. Samuti võttis nõukogu seisukoha, et eelarve peab lähtuma augustikuus kinnitatud nelja aasta finantsprognoosist, mis tähendab, et haigekassa 2015. aasta eelarve tuleb planeerida tasakaalus.

Lisaks otsustas nõukogu teha tervise- ja tööministrile ettepaneku kinnitada meditsiiniseadmete loetelu ning esitada Vabariigi Valitsusele kinnitamiseks uuendatud tervishoiuteenuste loetelu 2015. aastaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles