Uueks Lääne prefektiks saab Kaido Kõplas

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest aastast alustab Lääne prefektina tööd praegune Põhja prefektuuri narkotalituse juht Kaido Kõplas.
Uuest aastast alustab Lääne prefektina tööd praegune Põhja prefektuuri narkotalituse juht Kaido Kõplas. Foto: Toomas Huik

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Elmar Vaheri ettepanekul alustab järgmisest aastast Lääne prefektina tööd praegune Põhja prefektuuri kriminaalpolitsei juht Kaido Kõplas, senine Lääne prefekt Priit Suve jätkab tööd PPA arendusosakonnas.

Praeguse Lääne prefekti Priit Suve viieaastane ametiaeg lõpeb detsembris. Samal ajal saab läbi ka Lõuna prefekti Tarmo Kohvi viieaastane ametiaeg, Elmar Vaheri ettepanekul jätkab Kohv selles ametis ka teist ametiaega, teatas PPA pressiesindaja.

Elmar Vaheri sõnul ootab ta mõlemalt prefektilt eelkõige kogukonna ja teiste organisatsioonide kaasamist turvalisuse loomisse. «Kaido Kõplas ja Tarmo Kohv on loomult eestvedajad ning meeskonnaloojad. Iga Eesti inimene väärib tugevat kohalikku politseid. Kõplasel ja Kohvil on head eeldused, et panna kõik PPA tööliinid tegutsema ühtse meeskonnana ning kaasata turvalisuse loomisse võimalikult palju osapooli,» ütles ta.

Vaher märkis, et Tarmo Kohv on viis aastat juhtinud piirivalvetööd kagupiiril ning targa ja koostööl põhineva piirivivalvamise arendamine on ka järgmise ametiaja oluline eesmärk. Lääne prefektuuris tuleb Vaheri sõnul edasi minna sammudega, mis ohuolukordade ja süütegude ärahoidmiseks praeguseni tehtud.

Prefektuuride juhid nimetatakse ametisse viieks aastaks ning praeguste prefektide ametiaeg lõppeb tänavu 31. detsembril.

Eile toetas siseminister Hanno Pevkur politsei- ja piirivalveameti peadirektori ettepanekut nimetada Tarmo Kohv Lõuna ja Kaido Kõplas Lääne prefekti ametikohale.

Tarmo Kohv on sündinud 13. juulil 1968. Riigiteenistuses on ta aastast 1991 ja kuni 2004. aastani tegeles ta riigijuhtide julgestamisega. Alates 2004. aastast on ta töötanud mitmetel töökohtadel prefektuurides. Kohv on töötanud Ida prefektuuris, Lääne prefektuuris ja alates 2009. aastast on ta juhtinud Lõuna prefektuuri. 

Kaido Kõplas on sündinud 14. jaanuaril 1978. Riigiteenistuses on ta alates 1998. aastast. Enne 2000. aastat tegeles ta avaliku korra tagamisega, töötades ka kiirreageerimise meeskonnas Tallinnas. Hiljem on ta pühendunud narkokuritegude kohtueelsele uurimisele. 2010. aastast juhtis ta Põhja prefektuuri narkokuritegude talituse tööd ning tänavu suvest prefektuuri kriminaalbürood.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles