Äkkrünnaku koolitaja kritiseerib nappivat ohutaju

Priit Pullerits
, vanem­toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajad vaatamas filosoof Mart Raukase koolitusel õudusega, kuidas ETV «Tujurikkuja» paari aasta tagune klipp, mis kujutab tulistamist kooli võimlas, nende tapmise kulul küünilist nalja heidab.
Õpetajad vaatamas filosoof Mart Raukase koolitusel õudusega, kuidas ETV «Tujurikkuja» paari aasta tagune klipp, mis kujutab tulistamist kooli võimlas, nende tapmise kulul küünilist nalja heidab. Foto: Mart Raukas

Mitmekülgne filosoof Mart Raukas (54), kes lisaks filmide väntamisele tegutseb ka taktikalise laskmise instruktori ja äkkrünnaku koolitajana, ei pea koolitulistamist Viljandis, millest möödub homme üks kuu, üksikuks erandjuhtumiks. Mehena, kes on viimastel aastatel läbi viinud arvukalt külm- ja tulirelvaalaseid koolitusi nii linnavalitsustes kui ministeeriumides, nii kohtutes kui koolides, hoiatab ta, et tegemist on paraku laiema sotsiaalse trendi väljendusega.

Mis mõtted teid valdasid, kui kuulsite Viljandi koolitulistamisest? Olete ju teemaga laiemalt kursis.

Olen aastaid kartnud, et selline asi juhtub. Me teame, mis on Vene rulett. Kujutage nüüd ette, et revolvri trumlis on 100 pesa ja tühilasud – selline oli olukord Eestis. Praegu on üks padrun detoneerunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles