Tallinn kulutab taasiseseisvumispäeva tähistamiseks 300 000 krooni

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse taasiseseisvumispäeva oluline sündmus oli Vabaduse väljaku avamine.
Mulluse taasiseseisvumispäeva oluline sündmus oli Vabaduse väljaku avamine. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linn kulutab 20. augustil mitmesugustele üritustele 300 000 krooni.


Tähtpäeva eelarvest jääb välja vaid Tallinn 2011 finantseeritav kultuuripealinna tutvustus, öeldi linnavalitsuse pressiteenistusest.

Taasiseseisvumispäeva tähistatakse lippude heiskamisega Vabaduse väljaku nõlval ja linnaosade lipuplatsidel, monumentide avamise ja kontserdiga Vabaduse väljakul.

Lipuheiskamise tseremoonia Vabaduse väljakul algab keskpäeval, tavapäraselt asetatakse lilled Vabaduse kella jalamile ning Toompeal ja teletorni juures asuva mälestuskivi juurde.

Kell 15 avatakse Jaani kiriku kõrval asuval haljasalal Poola rahvaliikumise «Solidarnost» mälestuskivi. Kommunistliku režiimi kokkuvarisemisel suurt rolli mänginud rahvaliikumise tekkimisest möödub tänavu 30 aastat.

Ühtlasi avatakse Jaani kiriku esisel platsil istujale muusikat mängiv Chopini pink, tähistamaks kuulsa helilooja 200. sünniaastapäeva. Chopini pink ja Solidarnosti mälestuskivi on Poola Vabariigi suursaatkonna kingitus Tallinnale.

Kell 17 juhatatakse Vabaduse väljakul sisse «Tallinn – Euroopa kultuuripealinn 2011» Eesti linnade tuur, mille eesmärk on tutvustada kultuuripealinna programmi ka teistes Eesti linnades.

Sellele järgneb kell 19 Eesti filmimuusika pärlite kontsert, kus astuvad üles Ott Lepland, Maria Listra, Getter Jaani, Kene Vernik, Margus Vaher, Jalmar Vabarna ja Toomas Krall. Soliste saadab ansambel Margus Kappeli juhatusel. Kaastegev on ka ETV Lastekoor.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles