Ametiühingutel on uue võrdõiguslikkuse voliniku suhtes kõrged ootused

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast viit aastat tööd lahkub septembris ametist soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Margit Sarv, kelle sõnul oleks see ametikoht Eestis loodud ka siis, kui Euroopa Liit seda nõudnud ei oleks.
Pärast viit aastat tööd lahkub septembris ametist soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise volinik Margit Sarv, kelle sõnul oleks see ametikoht Eestis loodud ka siis, kui Euroopa Liit seda nõudnud ei oleks. Foto: Artur Sadovski

Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) hinnangul oli soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku ametikoha loomine igati õige ja vajalik samm ning ametist lahkuv Margit Sarv sai oma tööga hästi hakkama.

«Kahtlemata andis Margit Sarv suure panuse soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise probleemide teadvustamisse Eesti ühiskonnas, eriti aga nõu ja praktilist abi nendes küsimustes,» edastas EAKL kommunikatsioonijuht Helena Loorents liidu seisukoha.

«Võidelda ebavõrdse kohtlemise ja diskrimineerimisega asjades, mida iganenud patriarhaalse rollijaotuse puhul väga paljud enesestmõistetavaks peavad, on vägagi keeruline väljakutse,» tunnustas Loorents ja lisas, et Sarv on olnud 5 aasta jooksul igati asjalik ja tragi ning käinud ka ametiühinguid nõustamas ja koolitamas.

«Meil on kahju, et Margit Sarv oma ametikohalt lahkub, kuna ta on Eestis selles valdkonnas kindlasti üks pädevamaid eksperte. Seda kõrgemad on meie ootused järgmise soolise võrdõiguslikkuse ja võrdse kohtlemise voliniku suhtes,» lisas Loorents.

EAKL esindaja eeldab, et järgmine volinik saab jätkata samast kohast, kus Sarvel töö pooleli jäi - pöörata tähelepanu meeste ja naiste palgavahe probleemile ning teistele diskrimineerimisvormidele ning aidata muuta töösuhteid õiglasemaks.

«Nende küsimuste lahendamine eeldab ühiskonna suhtumise muutmist ning kuigi Margit Sarv tegi sellega väga tublilt algust, ei ole seda eesmärki võimalik ainult viie aastaga saavutada. See nõuab pikka ja järjepidevat tööd ning aktiivset avalikku arutelu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles