Lemeksil valmis enda nägu maja

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse tänaval valminud Lemeksi peakontori klaasseintega fuajees tervitab tulijat sekretär Krista Hundimägi, kes teab alati, mis toimub majas ja ka Näituse tänaval.
Näituse tänaval valminud Lemeksi peakontori klaasseintega fuajees tervitab tulijat sekretär Krista Hundimägi, kes teab alati, mis toimub majas ja ka Näituse tänaval. Foto: Margus Ansu

Enam kui poolele tuhandele inimesele tööd andev kodumaine puidutööstuskontsern Lemeks kolis rendipinnalt oma peakontorisse, mis Näituse tänaval möödakäijate sammu aeglustab ning paneb paljud puidust ja klaasist hoonet pildistama.  

Näituse 25 valminud Lemeksi kolmekorruselises peakorteris töötab ligi 60 inimest. «Rendipind jäi meile väikseks, töötasime eri korrustel ning sellepärast otsustasime, et tuleb ehitada oma maja, mis on ka meie nägu,» selgitas Lemeksi kontserni juht Jüri Külvik.

Puidust ja klaasist hoonele andsid näo arhitekt Eero Endjärv arhitektuuribüroost Arhitekt 11 ja sisekujundaja Kätlin Ölluk. Ligi 2,4 miljonit eurot maksma läinud maja ehitas AS Ehitusfirma Rand ja Tuulberg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles