Novellikogu avaneb kui matrjoška

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Vadi (37) kasutas uue raamatu juttude kooskõla kirjeldades mõistet tagurpidi matrjoška. Et asjakohast pilti teha, kutsusime ta Tartu raeplatsi ja Kompanii tänava nurgale, kus keset kõnniteed seisab ühe vene restorani reklaam.
Urmas Vadi (37) kasutas uue raamatu juttude kooskõla kirjeldades mõistet tagurpidi matrjoška. Et asjakohast pilti teha, kutsusime ta Tartu raeplatsi ja Kompanii tänava nurgale, kus keset kõnniteed seisab ühe vene restorani reklaam. Foto: Kristjan Teedema

Paar nädalat tagasi tuli trükist novellikogu «Kuidas me kõik reas niimoodi läheme», milles on kesksel kohal surm. Kuid tulemus ei ole sünge. Küsimustele vastab tartlasest autor, ajakirjaniku sinasõber Urmas Vadi.

Nii nagu su eelmistes raamatutes, kohtasin taas tegelaste hulgas nimekaid kirjanikke ja näitlejaid, kellest sulle kõige tähtsam näib olevat Rudolf Allabert. Tegid temast Tartu Uues Teatris ka lavastuse. Miks just tema?

Eks ta ikka on raamatus samasugune tegelane must valgel nagu teisedki. Ta ei ole seal küll ilmaasjata, ma kohe räägin, miks ta seal on, aga enne seda tahan öelda ühe asja tegelaste ja kirjanduse kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles