Ministeerium: Keila ja Viimsi suhtes saneerimismenetlust ei algatata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha
Raha Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rahandusministeerium on teinud märgukirja Keila ja Viimsi vallale, et 2015-2018 aasta eelarvestrateegia koostamisel hoitaks laenukoormus lubatud piirides. Rahandusministeeriumi kohalike omavalitsuste finantsjuhtimise osakonna juhataja Sulev Liiviku sõnul on Viimsi ja Keila finantsseisukord aga paranemas ja ministeeriumi tänase teadmise juures saneerimismenetlust Viimsi valla ega Keila linna suhtes siiski vaja algatada pole.

«Mõlema valla finantsseisukord netovõlakoormus peaks langema lähema paari aasta jooksul alla 100 protsendi aasta põhitegevuse tuludest, mis võimaldaks korrigeerimismenetluse lõpetada,» selgitas Liivik.

«Rangemat järelevalvet nõudva saneerimismenetlust oleks kohaliku omavalitsuse suhtes vaja alustada, juhul kui vald ei suudaks oma netovõlakoormust nelja aasta jooksul piirmäärale vastavaks kahandada. Keila ega Viimsi valla suhtes sellist riski näha ei ole.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles