Y-dimensioon viib lummavasse maailma

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruse galerii suures saalis on näitus «Y-dimensioon», mille viiest suurest projektsioonipinnast ühele on kuvatud Sigrid Kuuse ja Piret Säde Laini veealused fotod modellidest.
Nooruse galerii suures saalis on näitus «Y-dimensioon», mille viiest suurest projektsioonipinnast ühele on kuvatud Sigrid Kuuse ja Piret Säde Laini veealused fotod modellidest. Foto: Kalev Saar

Hõljuv olek tabab neid, kes võtavad endale aega süveneda Nooruse galerii uusima väljapaneku fotodesse ja liikuvasse pilti videoekraanil. Suur saal on enamasti täis veealuseid ja veidi ka linnulennul jäädvustatud hetki.

Tartu kõrgema kunstikooli fotoosakond eesotsas professor Peeter Linnapiga, kes on ka näituse «Y-dimensioon» kuraator, on toonud näha töid, mis on kahe uue, mullu alguse saanud allveefotograafia ja aeropildistamise kursuse tulemus.

Väljapanekus on esindatud nii tudengid kui ka koosseisulised ja külalisõppejõud. Avamisel teisipäeval pidas loengu allveearheoloogiast Eesti meremuuseumi teadur Vello Mäss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles