Suur armukaart: millises linnas on kõige rohkem vallalisi?

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Detsembri alguses on kõige suurem võimalus lahku minna. Aga et jõule päris üksi ei peaks veetma, vaatas Postimees, kuhu tasub uut kaaslast enne pühi otsima minna.

«Tavaliselt sõlmitakse esimene kooselu ja vormistatakse abielu 30ndate eluaastate alguses, eriti just kõrgharitud inimeste seas,» ütles statistikaameti metoodik ja juhtivstatistik Anu Tõnurist, kes Postimehele andmeid aitas koguda. Seetõttu näitab kaart eelkõige 20- kuni 34-aastaste vallaliste osakaalu erinevates linnades. Aga kliki roosale mummule ja vaata, kui palju on seal kõrgemas vanuses vallalisi.

Tõnurist ütles ka, et laste saamist ja abiellumist lükatakse aina enam edasi. Nii on see kõikjal maailmas. Eestis on naiste osakaal suurem kui meeste osakaal. Samas on rahvaloenduse andmetel kuni keskeani Eestis siiski mehi natuke rohkem kui naisi, vanemas eas aga naiste osakaal rahvastikust suureneb.

Kui sulle on oluline, et jõulukaaslane oleks kõrgharitud, siis neis linnades on kõige rohkem kõrgharitud 20- kuni 50-aastaseid vallalisi:

  1. Tallinn (38%)
  2. Narva-Jõesuu (32%)
  3. Tartu (32%)
  4. Saue (32%)
  5. Sillamäe (31%)
  6. Jõhvi (30%)
  7. Keila (29%)
  8. Narva (29%)
  9. Kohtla-Järve (27%)
  10. Kärdla (26%)

Andmed pärinevad 2011. aasta lõpus läbi viidud rahvaloendusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles