Estoplast näitab minevikuvalgust

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadamateatri laes ripub poolteistsada tänapäevast valgustit. Nende kohal on üle saali rida ehtsaid Estoplasti laelampe. Lavastuse kujunduse on loonud Annika Lindemann, kes on lavastaja Sander Pukiga (29, pildil aatomipommi plahvatuse taustal) teinud varem koostööd kuue lavastuse kujundamisel.
Sadamateatri laes ripub poolteistsada tänapäevast valgustit. Nende kohal on üle saali rida ehtsaid Estoplasti laelampe. Lavastuse kujunduse on loonud Annika Lindemann, kes on lavastaja Sander Pukiga (29, pildil aatomipommi plahvatuse taustal) teinud varem koostööd kuue lavastuse kujundamisel. Foto: Kalev Saar

Paljudes kodudes ripuvad praegugi laes valgustid, mis on valminud Estoplastis. Mõnel riiulil on vahest veel täiesti töökorras laualamp Vana Toomasega. Homme toob Vanemuine Sadamateatris vaatajate ette lavastuse sellest tehasest.

Vabakutseline lavastaja Sander Pukk rääkis «Estoplasti» tutvustades, et tegu ei ole päris klassikalise lavastusega. Lugu on ajast.

«Vaatame ettevõtte tegutsemist nõukogude aja kolmel viimasel aastakümnel, 1959. aastast 1990. aastate alguseni,» ütles ta. «Publik näeb kollaaži, sest lavastuse aluseks olev näidend on samuti kollaaž assotsiatiivsust tekitavate pildikestega. Neid on kokku umbes 30.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles