Analüüsiti väärkoheldud lapse juhtumit

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Septembris üliraskes seisundis haiglasse sattunud, oma kodus väärkoheldud kahe ja poole aastase tüdruku loo põhjal leidis sotsiaalministeeriumis kokku kutsutud komisjon, et abi vajava lapse ja perega tegeldi, aga vaid põgusalt.

Raportit tutvustanud ministeeriumi laste ja perede osakonna nõuniku Joanna Paabumetsa sõnul ei saa analüüsi põhjal väita, et keegi oleks jätnud oma kohustused täitmata. Õnnetu lapse väärkohtlemiseni tema oma kodus viis ohuvõimaluse alahindamine ning kahe kohaliku omavalitsuse, kus laps elas, omavahelise infovahetuse puudumine.

Paabumets tõdes, et tegu ei olnud klassikalise juhtumiga, kus võimalik oht lapse tervisele olnuks ilmne. Ema, kes on nüüd koos elukaaslasega lapse piinamises kahtlustatuna vahi all, käis lapsega korralikult perearsti juures. Esimesel elukuul oli peret külastanud ka pereõde ja lapsega oli olnud kõik korras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles