Stalker Festival: Vestlusring "Utoopia ja tuleviku vahel". Vestlusringi juhib Kristi Grišakov.

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Albert Einstein on öelnud, et me ei saa kunagi lahendada oma probleeme lähtudes samast mõttemallist, mis meil oli neid probleeme tekitades. 



Kuidas siis lõhkuda oma kinnistunud mõttemalle ja luua uut linna, mis probleemide kordamise asemel hoopis aitaks neid lahendada?



Võttes inspiratsiooniks eelnevalt linastunud dokfilmi “Ecopolis China” arutleme, kas filmis nähtu on tõepoolest värske ja inspireeriv linnavisioon või hoopis järjekordne ambitsioonikas, kuid sisuliselt savijalgadel seisev utoopia? Analüüsime inimkonna armastust suurte utoopiate vastu, et aru saada kas tulevikust unistamine ka tegelikku tulevikku paremaks saab muuta? Kaevume tulevikutrendidesse, et saada aru nende tegelikust võimest meie väljakujunenud elürütmi ja harjumusi muuta. Praegune Tallinn oli 20 aasta taguse tallinlase jaoks kindlasti utoopia. Pilvelõhkujaid (vabandust, kõrghooneid) polnud, Talsinki tunnel oli vaid hulludele ja e-riigist ei osanud isegi hullud veel mõelda. Milline saab sellisel juhul olla Tallinn 2034? Avasta futoroloog iseendas ja tule räägi kaasa kuidas tulevikust mõtlemine saaks aidata maailma muuta.



Kristi Grišakov on Soome Aalto Ülikooli ja Hollandi Raboudi Ülikooli doktorant linna- ja regionaalplaneerimise erialal ja TTÜ Tallinna Kolledži Maastikuarhitektuuri lektoraadi juhataja ja lektor. Tema uurimistöö ja seotud kirjutised ning projektid keskenduvad linnaliste tulevikustsenaariumite uurimisele. Tulevikuga inspireeris teda tegelema idee Tallinn-Helsingi kaksiklinnast (kusjuures ilma tunnelita), mis on ka tema doktoritöö teema.



Tasuta!



Toimumiskoht: Arhitektuurikeskus, Põhja pst. 27a

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles