Täiuslikud mänguväljakud igale vanusele

Aivar Õepa
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lappset mänguväljak Viljandi järve ääras.
Lappset mänguväljak Viljandi järve ääras. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuidas saab Rovaniemist, maailma äärest, jõuluvanade ja virmaliste maalt pärinev ettevõte tõusta oma valdkonnas maailma tippu, on peamine küsimus, mida Lappseti rahvusvahelise äri juhilt Thomas Berfenfeldtilt korduvalt küsin. Ka Berfenfeldt ise on rahvusvaheline mees: Soome firmas töötav rootslane, kelle peamine töökoht asub Saksamaal Lappseti müügikeskuses. Eestis on ta sel nädalal seepärast, et Lappseti mänguväljakute metallosad valmivad Tänassilmas ja Lappset on valinud Tallinna kohaks, kus korraldada selleaastane üritus kogu maailma edasimüüjatele, et tutvustada uusi tooteid.

Otsest vastust Berfenfeldtilt ei saagi, kuid üks kaudne siiski tuleb: «Tuleb oma tööd täiuslikult teha.»

Lappset, mis alustas tegevust Rovaniemis 1970. aastal, on praegu mänguväljakute valmistamises üks maailma juhtivaid ettevõtteid. «Oleme üks kolmest tõeliselt rahvusvahelise haardega ettevõttest ses valdkonnas. Lappset pole küll suurim, aga kindlasti parim. Huvitav muide, et tippkolmik on pärit Skandinaaviast,» ütles Berfenfeldt.

Skandinaavia ettevõtete edul laste mänguväljakute turul on Berfenfeldti sõnul põhjus: «Skandinaavias hakati elukeskkonnaga kõige varem tegelema. Skandinaavias kehtestati juba ammu ehitusnormid, et teatud suurusega asumi juurde peab tingimata kuuluma laste mänguväljak. Nüüd on inimesed ka mujal taibanud, et kasvukeskkond mõjutab laste tulevikku. Kasvukeskkond peab olema turvaline ning samas huvitav ja arendav.»

Üks kiiremini kasvavaid ärisegmente on aga täiskasvanute harjutusväljakud ja atraktsioonid vanematele inimestele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles