Suure võtmekimbuga tegutsenud vargad jäid vahele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vargad äratasid tähelepanu suure hulga võtmetega.
Vargad äratasid tähelepanu suure hulga võtmetega. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Haapsalu politsei tabas vargad otse teolt tänu tähelepanelikule teatajale, kahtlust äratasid mehed suure hulga võtmetega toimetamise tõttu.

Täna öösel kella 3.50 ajal andis Haapsalu tähelepanelik majaelanik Lääne prefektuuri juhtimiskeskusele teada, et Käbi tänaval seisab maja ees võõras sõiduauto Honda Civic. Tähelepanu äratas sõiduk sellega, et selle juures toimetavatel meestel oli käes näha erinevad võtmeid, millega arvatavalt oli võimalik avada trepikodade uksi.

Väljakutsele kiirelt reageerinud politseipatrull pidas kirjeldatud mootorsõiduki kinni Lihula maantee viaduktil. Kontrollimisel selgus, et autos oli jalgratas, muruniiduk ning rull vasktraati. Tehti kindlaks, et asjad olid varastatud eri keldritest.

Politsei pidas kahtlustatavatena kinni 32-aastase Aleksandri ja 33-aastase Dmitri. Alustatud on kriminaalmenetlust varguse paragrahvi järgi.

Haapsalu kriminaalteenistuse juht Ahti Olesk sõnas, et eelkõige tuleb tänada tähelepanelikke Haapsalu linna kodanikke, kes märgates kahtlasevõitu liikumist öisel ajal piirkonnas, kus alles hiljuti toimus rida jalgrattavargusi, teatasid võõrastest politseile ja hoidsid samal ajal nende liikumistel silma peal.

Kodanikelt saadi nii usaldusväärset informatsiooni, et tänu sellele õnnestus politseipatrullil vargad tabada praktiliselt sündmuskoha lähedusest ja seda koos varastatud kaubaga.

Olesk lisas, et kuna kinnipeetud isikud on nii mitmeski mõistes huvipakkuvad, toimub käesoleval ajal lisaks Haapsalus toimepandud kuriteo asjaolude väljaselgitamisele ka koostöö teiste maakondade kriminaalteenistuste vahel. «On alust arvata, et Läänemaa pole ainuke maakond, mida kinnipeetud isikud on pahelisi mõtteid mõlgutades külastanud,» sõnas Olesk.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles