Revisjonikomisjon palub uurida Tallinna bussidele kleebitud poliitreklaame

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna noortekogu reklaam Tallinna liinibussil.
Keskerakonna noortekogu reklaam Tallinna liinibussil. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavolikogu revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto (SDE) palub Erakondade Rahastamise Järelvalve Komisjonil (ERJK) uurida Tallinnas bussidele kleebitud poliitreklaami seaduslikkust.

Matto hinnangul on teist nädalat järjest Tallinnas ringi sõitvatele bussidele kleebitud Keskerakonna reklaamide seaduslikkus küsitav, kuna Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) juhatus on keelustanud poliitreklaami ühistranspordil ja ühistranspordis.

«Olen korduvalt palunud Tallinna linnavõimul selgitada olukorda seoses keelatud poliitreklaamiga, kuid vastust ei ole saanud,» ütles Matto.

Hanno Matto esitas 18. novembril abilinnapea Taavi Aasale arupärimise palvega avalikustada TLT juhatuse otsused seoses poliitreklaami keelamisega.

«Pean kahetsusväärseks abilinnapea ning TLT nõukogu esimehe Taavi Aasa tegevusetust vastamisel arupärimisele, milles palun avalikustada TLT juhatuse otsused seoses poliitreklaami keelamisega Tallinna ühistranspordil ja –transpordis,» mõistis Matto abilinnapea vaikimise hukka.

«Pöördun esmaspäeval Erakondade Rahastamise Järelvalve Komisjoni poole palvega uurida Tallinnas valitseva olukorra seaduslikkust,» teatas Matto. «Olukord, kus valitsev Keskerakond on piiranud poliitilise reklaami avaldamise erinevatel reklaamikandjatele, sealhulgas bussid, Tallinna TV ja linna poolt väljaantavad lehed,  kuid samas jätkab seal enda kandidaatide tutvustamist, ei saa olla seaduslik.»

«Olen kindel, et Erakondade Rahastamise Järelvalve Komisjon peab vajalikuks koguneda nii tõsise rikkumise arutamiseks erakorraliselt ja juba lähiajal,» arvas Matto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles