Mobiiltelefonid tunnis keelatakse juba kooli kodukorraga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonid on kooliõpilaste seas täiesti üldlevinud.
Mobiiltelefonid on kooliõpilaste seas täiesti üldlevinud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mobiiltelefonid, MP3 mängijad ja fotoaparaadid on laste käes juba nii tavapärased, et enamik koole on laste distsiplineerimiseks nende tunni ajal kasutamise juba kodukorras ära keelanud.

Näiteks Tartu Reiniku gümnaasiumi kodukorras seisab, et «mobiiltelefonid ja MP3 mängijad peavad olema õppetunni ajal välja lülitatud.»

Tartu Descartes’i lütseumi kodukord keelab koolitunnis ilma õpetaja loata kasutada mobiiltelefoni, kuulata muusikat, pildistada, helisalvestada ja videosalvestada.

Tallinna Inglise kolledžis on kodukorra järgi mobiiltelefonide, CD mängijate ja muu olmeelektroonika kasutamine keelatud õppetöö ja ka ürituste ajal.

Gustav Adolfi gümnaasiumi kodukord ütleb, et mobiiltelefonid, pleierid, MP3-mängijad ja teised heli ja pildi salvestusvahendid peavad olema tundide ajal välja lülitatud ja koolikotis. Kui õpilane ei järgi antud korraldust, on õpetajal õigus esemed konfiskeerida, tuua juhtkonna juurde
hoiule ja need tagastatakse vanemale.

Kooli õppejuht Tiivi Pikhof ei mäletanudki, mis ajast see punkt kodukorda kinnitati. «See on juba aastaid täiesti normaalne, et kõigil lastel on mobiiltelefonid. Mõnes mõttes on see ka põhjendatud, sest lapsevanemal on hea kontakti saada, kui midagi juhtub,» sõnas ta.

Pikhof lisas, et kirjalikku reguleerimist vajas see pigem mitte algklasside õpilaste pärast: «Ega väiksed ei helista nii palju, suuremad ju kipuvad helistama. Tähelepanu läheb kõrvale, kui õpilane tegeleb millegi muuga, nad ei tohi isegi kella sealt vaadata.»

Üks väheseid koole, kes aga kooli kodukorras mobiiltelefone ega muid elektroonilisi seadmeid ei maini, on Prantsuse lütseum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles