Le Peni parteikaaslane: UKIP on radikaalne!

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Louis Alliot
Louis Alliot Foto: Evelyn Kaldoja

«Ajakirjanikud, advokaadid ja poliitikud on inimesed, kelle vastu on rahval kõige vähem usaldust. Meie tahame taastada rahva usalduse poliitikute vastu,» teatab Rahvusrinde (FN) eurosaadik Louis Aliot ajakirjanikele, kes on tulnud teda kuulama Rahvusassamblee lähedale Le Roqueti kohvikusse.

Küsimuste vahele rüüpab Aliot kohvi ega mineta enesekindlat tooni ka siis, kui päritakse FNi ja Venemaa rahalise sideme kohta. Kui varem vaid kahtlustati, et tihti europarlamendi täiskogul Venemaa eest välja astuvat Marine Le Peni seob Kremliga rohkem kui sümpaatia, siis juba paar nädalat on see kinnitatud fakt. FN on võtnud üheksa miljonit eurot laenu Moskvas baseeruvalt Esimeselt Vene-Tšehhi pangalt, mille omanikuks on Kremli lähikondlane Roman Popov.

«Me käisime kõikides Prantsuse pankades. Kõik Prantsuse pangad keeldusid,» põhjendab Aliot. «Ainuke, kes vastu tuli, oli Vene-Tšehhi pank.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles