Enamus tänavu tulekahjudes hukkunutest olid purjus

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Selle aasta 11 kuuga on tulekahjudes hukkunud juba 40 inimest ehk nelja võrra rohkem kui mullu samal ajal, ligi 70 protsenti hukkunutest olid alkoholijoobes.

Päästeameti analüütik Helina Uku sõnul on aastaringselt päästjate jaoks põhiprobleem suitsetajad, kes süütavad oma hooletu käitumisega tulekahju

Külmade ilmade saabumisega tulevad esile ka kütmisega seotud probleemid – plastikämbrisse pandud kuumast tuhast, katkise küttekolde ülekütmisest ja iseehitatud küttekehadest alguse saanud põlengud.

«Kütteseadmete vale kasutamise tõttu alguse saanud tulekahjudes on käesoleval aastal hukkunud viis inimest, sealhulgas kolm tuha vale käitlemise tõttu. Loomulikult on talveperioodil jäänud endiselt ka suitsemisest alguse saanud hukkunuga tulekahjud, sinna juurde alkoholi tarbimine ja suitsuanduri puudumine – tänavu on tules hukkunutest alkoholijoobes olnud ca 70 protsenti ja 40-st kahel juhul hakkas suitsuandur küll tööle, kuid elu päästa ei suutnud,» märkis Uku.

Enamus suitsetamise tõttu hukkunud inimestest tegid suitsu kas voodis, diivanil või tugitoolis ning külma perioodi saabudes võib päästeameti hinnangul eeldada selliste juhtumite arvu kasvu, kui külmaga õues suitsetamist peetakse ebamugavaks.

«Külmaga on oluline jälgida ka tegevust kasutamata hoonete ümbruses, sest sinna kipuvad sooja ja selle saamiseks lõket tegema kodutud inimesed, kes oma tegevusega süütavad hooned ja hukkuvad ise seal sees,» lisas Uku.

Kõige traagilisemad tuleohvritega kuud on tavaliselt detsember, jaanuar ja veebruar, mis on Eestis reeglina kõige krõbedama külmaga kuud. Möödunud aasta detsembris ja selle aasta jaanuaris, veebruaris hukkus vastavalt 12, 6 ja 10 inimest. Juba käesoleva aasta november oli võrreldes eelmise kolme aastaga väga traagiline – 6 hukkunut.

«Et ei korduks sama traagiline aasta viimane kuu 12 tulesurmaga nagu eelmisel aastal, on väga oluline olla oma kodu ja ka kaaskodanike suhtes tähelepanelik. Kui märkate, siis vajadusel kontrollige ja aidake,» toonitas Uku.

Kogu eelmise aasta jooksul hukkus Eestis tulekahjudes 47 inimest, 2012. aastal 54 inimest ja 2011. aastal 73 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles