Kadriorus algas mereäärse Tivoli elamurajooni arendus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tivoli arendus
Tivoli arendus Foto: Metro Capital

Kadriorus alustati Tivoli elamurajooni esimese etapi arendusega, mille käigus valmib mere äärde, Pirita promenaadi juurde 2016. aasta kevadeks kaks 5-korruselist maja 39 eksklusiivse korteriga.

Rajatav elamurajoon asub piirkonnas, mis on tallinlaste seas enim tuntud Tivolina, kuna krunt sai juba nõukogude perioodil välja valitud lõbustuspargi rajamiseks. Tivoli elamurajoon asub Kadriorus, 200 meetri kaugusel merest, Kadrioru pargi pargi vahetus läheduses, ajaloolise ranna kõrval. Majade kõrvalt algab Pirita kergliiklusrada.

Metro Capitali partneri Ain Kivisaare sõnul on ehituskonkurss lõpusirgel ja ehitusega alustatakse 2015. aasta alguses. «Esimese etapi arendusmaht on 150 korterit, 2016. aasta kevadeks valmivad esimesed kaks maja 39 eksklusiivse korteriga. Ülejäänud 1,2 hektarit jääb maju ümbritsevate parkide ning hooneid teenindavate teede alla,» sõnas Kivisaar. Tivoli esimese etapi hinnanguline investeerimismaht on 18 miljonit eurot.   

Majad tulevad viiekorruselised ning majade juurde kuulub mugav maa-alune parkla. Personaalsuse lisamiseks on majades lai valik erinevaid planeeringud, terrasse ning rõdusid. Kõigis korterites on vesipõrandaküte, autonoomne soojustagastusega sundventilatsioon ja Z-Wave targa maja lahendus, mis võimaldab kütet, jahutust, ventilatsiooni ja muid seadmeid mobiilselt juhtida.

Arco Investeeringud AS ostis 2006. aastal Narva mnt 67 ehk Tivoli kinnistu Tallinna linnalt enampakkumisel 251 miljoni krooniga, 2013. aastal müüs Arco Vara kinnistud 7,8 miljoni euro eest International Invest Project OÜ-le. Samal aastal omandas Metro Capital Tivoli projekti esimesed kaks arendusetappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles