Jaanus Tehver: korruptsioon ja risk

, vandeadvokaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korruptsioonitajumise indeks.
Korruptsioonitajumise indeks. Illustratsioon: Allikas: Transparency International

Levinud seisukoht, et võitlus korruptsiooniga on vaid õiguskaitseorganite ülesanne ning n-ö tavaline inimene ei saa seal midagi ära teha, on sügavalt ekslik, kirjutab ühingu Korruptsioonivaba Eesti juhatuse esimees, vandeadvokaat Jaanus Tehver. Täna avaldatakse üle maailma Transparency Internationali korruptsioonitajumise indeksi (CPI) 2014. aasta tulemused. 174 riigi arvestuses jagab Eesti koos Prantsusmaa ja Katariga 26. kohta.

On kahetsusväärne, et riigikogu liikmete käitumiskoodeksi koostamise protsess on edasi liikunud sedavõrd aeglaselt, et ühiskond tajub parlamendi soovimatust oma liikmete tegevust reguleerida ja parlamendisaadikutele ühtseid käitumisstandardeid kehtestada. Valimiste-eelses poliitilise võitluse olukorras ei ole reaalne, et riigikogu jõuaks lähiajal käitumiskoodeksi tekstis kokkuleppele, kuid ühing Korruptsioonivaba Eesti loodab, et järgmine riigikogu koosseis suudab alustatu siiski lõpule viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles