Likvideerimisohus olnud Pääsküla gümnaasiumi ootab ees hoopis kapitaalremont

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pääsküla gümnaasium.
Pääsküla gümnaasium. Foto: Tairo Lutter

Tuleva aasta Tallinna linnaeelarve eelnõus on planeeritud 5,8 miljonit eurot põhikoolide ja gümnaasiumite remondiks. Uue hingamise saab ka Pääsküla gümnaasiumi koolimaja.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul lõpetatakse järgmisel aastal Lasnamäe gümnaasiumi ja Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasiumi tervikrenoveerimine ja sisustamine. « Ühtlasi on kavas koostada kolme kooli ehk Tallinna Tehnikagümnaasiumi, Õismäe Vene Lütseumi ja Pääsküla gümnaasiumi tervikrenoveerimise projektid ning alustakse neist ka ühe tervikrenoveerimisega,» täpsustas Kõlvart. 

Alles tänavu aprillis tegi Tallinna linnavalitsus korralduse mitte avada septembris vastuvõttu Pääsküla gümnaasiumi 10. klassi, uue linnaeelarvega nähakse aga ette koolimaja tervikrenoveerimist. Kevadel avaldatud kooliõpilaste pöördumises leidsid õpilased, et Pääsküla gümnaasiumi kehva maine tuleneb suures osas kooli välimusest. Uue linnaeelarve valguses tundub, et linnaisad on lõpuks asja käsile võtnud.

«Kümme aastat on meile juba remonti lubatud ja seni kuni öeldakse, et pakkige nüüd asjad kokku ja homme tulevad töömehed on seda raske uskuda,» kommenteeris kooli renoveerimisplaane direktor Leena Arras.

Pääsküla gümnaasium on võtnud endale eesmärgiks gümnaasiumiosa säilitamise. «Me loodame igasugustele jõuluimedele, et renoveerimine ei ole tühi lubadus. Pääsküla gümnaasiumi on vaja kogukonnale, sest ümbruskonna laste arv kasvab. Kool vajab värskendust, et muutuda konkurentsivõimeliseks teistega. Vanad müüdid geto-koolist vajavad murdmist,» lisas Arras.

Linnaeelarve näeb ette ka seda, et Merivälja Kooli juurdeehituses ehitatakse välja täiendavad klassiruumid ja soojustatakse Tallinna Kunstigümnaasiumi spordihoone (Amburi tn 19) vundament. Lisaks on ette nähtud vahendid jooksvateks remonttöödeks ja tuleohutusnõuete täitmiseks haridusasutustes. Kavas on ka mõned – aastaid tühjalt seisnud, amortiseerinud ja linnapilti risustatavad koolimajad, järgmise aasta jooksul lammutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles