Lasnamäelased ootavad juba kaks kuud ASi Tallinna Vesi teeauku parandama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asfalt on sisse langenud Tallinna Vee kaevu kõrval.
Asfalt on sisse langenud Tallinna Vee kaevu kõrval. Foto: Artur Sadovski

Tallinna Vesi pole rohkem kui kahe kuu jooksul suutnud parandada firma kaevu juures sisse langenud asfalti Lasnamäe kortermaja ukse ees.

Korteriühistu Vikerlase 5 esimees Abram Kopkin rääkis venekeelsele Postimees.ee'le, et enne ühistu asutamist allkirjastati vastutusi kirjeldav akt, mille andmetel kuulub kaev Tallinna Vee vastutusalasse.

Ettevõte ei eitagi, et kaev kuulub nende vastutuse alla. Kuid mingeid reaalseid samme varingu kõrvaldamiseks pole Kopkini sõnul kahe kuu jooksul astutud.

Elanikud proovisid auku täita liiva ja killustikuga, ent sellest oli vähe abi. Korduvad pöördumised Tallinna Vee poole tulemusi ei andnud.

«Dispetšer räägib alati viisakalt, lubades selle teeosa ära parandada, aga aeg läheb ja midagi ei muutu,» rääkis Kopkin.

«Kord sõitsid remondimehed kohale, vaatasid kaevu üle, kuid kaugemale asi ei läinud. Mulle seletati, et probleemi uurimiseks on vaja videokaamerat, aga firmal on neid ainult üks, mistõttu tulebki oodata,» ütles ta.

Seda, kui kaua oodata tuleb, majaelanikud ei tea.

«Mulle öeldi, et remondibrigaade, kes sarnaste probleemidega tegelevad, on Tallinna Veel samuti üks. Kas tõesti ei suuda nii suur ettevõte endale lubada veel ühe brigaadi loomist, kui olemasolevale on tekkinud kahe kuu pikkune järjekord? Tallinnas on ju 70 000 töötut,» oli ühistu esimees hämmingus.

Tema sõnul ei kiirendanud protsessi ka Lasnamäe linnaosavalitsuse poole pöördumine.

Tallinna Vee avalike suhete juht Priit Koff vabandas Vikerlase 5 elanike ees pikaajalise ebamugavuse pärast. Venitamise taga olevat erinevad tehnilised põhjused.

«See õnnetu juhus oli pigem erand kui reegel, ja seepärast on meil kahju, et me ei suutnud klientide pöördumisele reageerida sobiva aja jooksul. Esimesel võimalusel korraldame augule kaameraga uurimise ja siis alustame probleemi lahendamist. Loodame vaatluse läbi viia lähipäevil. Järgneva sisselangenud tee remondi aeg sõltub juba töö tehnilisest keerukusest,» ütles Tallinna Vee esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles