Ahnus ajas narkoärika vangi

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinikoguseid virtuaalselt liigutanud Ilja Tsihhon
Amfetamiinikoguseid virtuaalselt liigutanud Ilja Tsihhon Foto: Politsei

Hiljuti pandi vangi 32-aastane narkoärikas Ilja Tsihhon. Tema juhtum on aga ebatavaline lugu sellest, kuidas rahaahne kurjategija hoolimata arvukatest ohu märkidest ikkagi politsei seatud lõksu astus ja kuidas politsei erioperatsiooniks mõeldud 5000 eurot kaduma läks.

Tsihhon oli Tallinna mõistes oluline narkoärikas. Ta tundis inimesi, kelle käest saab suuri koguseid amfetamiini – niisuguse mastaabiga hulgimüüjaid on pealinna piires vaid mõni.

Ise Tsihhon uimasteid ei puutunud, vaid sellega toimetasid käsilased. Ometi tõestas narkopolitsei mehe seotuse uimastitega. Tsihhoni lõpuks vangi viinud kriminaaluurimises oli mitu sündmust, mis kõrvalt vaadates tunduvad politseitöös mitte kuigi igapäevased.

Esiteks näitas narkoärikas Tsihhon täielikku tahtmatust märgata ilmselgeid viiteid teda ähvardavale vanglakaristusele. Teiseks jäi jälituskombinatsiooni korraldanud Põhja politsei narkogrupp ilma kuriteo matkimiseks Tsihhonile üle antud 5000 eurost.

Kriminaalses maailmas suure kala püüdmiseks ongi vaja teinekord palju investeerida, seejuures võimalusega raha kaotada. Nii oli selles looski. Kokkuvõttes jäi riik ikkagi plussi – narkoärikatelt konfiskeeriti kaks korda rohkem kriminaaltulu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles