Vandaalid lõhkusid hauaplaate

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauluse surnuaia töötajad korjasid pühapäeva hommikul tiigi jäält kokku sinna pillutud hauaplaatide tükke. Esialgsel hinnangul on jääl puruks pekstud neli hauaplaati, millest kolm on pärit tiigi kaldal asuvalt kahelt hauaplatsilt.
Pauluse surnuaia töötajad korjasid pühapäeva hommikul tiigi jäält kokku sinna pillutud hauaplaatide tükke. Esialgsel hinnangul on jääl puruks pekstud neli hauaplaati, millest kolm on pärit tiigi kaldal asuvalt kahelt hauaplatsilt. Foto: Kristjan Teedema

Pauluse surnuaiale emale küünalt viima läinud mees avastas, et kadunud oli vanaema hauaplaat. Kohale tulnud politsei leidis sellest vaid paar kildu ja veel kolme hauaplaadi tükid. Paraku pole see tänavu ainus lõhkumine kalmistutel.  

«Vanaema hauaplaadist on alles ainult paar tükki, eks ülejäänud ole seal kõrval tiigis,» ütles esimese advendi õhtul kella seitsme paiku Pauluse kalmistul vandaalitsemise avastanud Rainis Oja, kes on juhtunu üle väga nördinud.

Et kurja on tehtud veel rohkem, avastasid kohale kutsutud politseinikud. «Politsei tuli ja hakkas hauaplaati otsides ringi vaatama, varsti nad leidsidki meie hauaplatsi kõrvalt pingi alla pandud killuhunniku,» rääkis Rainis Oja. «Politseinikud ladusid need killud nagu pusle kokku ja selgus, et puruks on pekstud vähemalt neli plaati. Kaks on meie platsi kõrvalt, seal on vaid tühjad alused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles