Klaasist peenised loovad piduliku tunde

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piret Ellamaa teos «Kollektsioon» koosneb viiest sametpadjal välja pandud klaas-peenisest, millel on heegeldatud pitsümbris.
Piret Ellamaa teos «Kollektsioon» koosneb viiest sametpadjal välja pandud klaas-peenisest, millel on heegeldatud pitsümbris. Foto: Merike Lill

Peenis ehk mehe suguliige on kunstis üks selliseid asju, mida on kujutatud iidsetest aegadest – nagu ka naise suguelundeid. Neid leidub isegi koopajoonistuste hulgas. Ometi suudab Piret Ellamaa just peenistega näitusel «Päris/Tehis» üllatada.

Kuldse kaunistuspaelaga ümbritsetud öösinisel sametpadjal on välja pandud klaasist peenis, millele on ümbriseks heegeldatud ja tärgeldatud parajas mõõdus pitsümbris. Selliseid mõõdu ja kuju poolest erinevaid, kuid väga loomutruid klaasobjekte on roostetavate jämedate torude otsas läbipaistvates kuubikutes kokku viis.

Kõik see ühtekokku on Piret Ellamaa teos «Kollektsioon», mida võib tema kolleegide loomingu hulgas näha Eesti klaasikunstnike ühenduse aastanäitusel. See on ühenduse esimehe Sofi Aršase kureerimisel välja pandud Tartu kunstimajas teise korruse ruumides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles