Imre Mürk: EKRE oli koostööleppeks esimesena valmis

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavolikogu istung. Pildil Imre Mürk.
Tartu linnavolikogu istung. Pildil Imre Mürk. Foto: Margus Ansu

Valimisliitude vabakonna algatusrühma liige Imre Mürk sõlmis vabakonna nimel riigikogu valimisteks koostööleppe Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE), kuid osad vabakonna liikmed on kurjad, öeldes, et Mürgil polnud selleks volitusi ning nimetades leppe sõlmimist Imre Mürgi sooloks.

Valimisliidust Isamaaline Tartu Kodanik, kuhu Mürk ise kuulub, kinnitati «Aktuaalsele kaamerale», et nende enamus soovis liituda Andres Herkeli juhitava Vabaerakonnaga, küsitlusel jäi eriarvamusele Mürk, kes toetas koostööd EKREga, vahendas ERR Uudised.

«Kui Imre Mürk soovib ise EKREga koostööd teha, selle vastu ei ole mitte kellelgi midagi, aga antud juhul ei ole võimalik kasutada valimisliitude vabakonna katust, kui valimisliitude vabakonnast mitte keegi peale Imre Mürgi ei tea pressiteatest, selle koostööleppe sisust ega ka sellest, mis põhjusel sellisele ostsusele jõuti,» rääkis Vabakonna asutajaliige, Vigala vallavanem Priit Kärsna.

«Osa valimisliitude võrgustikust on liitunud Vabaerakonnaga ja proovib oma seltskonnaga liikuda Vabaerakonnaga liitumise suunas, mille vastu meil ei ole midagi, kuid vabakonnana me liigume edasi inimestega, kes meid toetavad,» kommenteeris Imre Mürk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles