Kass ja taat mängivad jõuluõhtut

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Laulupeomuuseumis esietendub 4. detsembril Marko Mäesaare lavastatud lasteetendus "Pettsoni ja Finduse jõulud" (ildil Alo Kurvits (Findus) ja Veikko Täär (Pettson)).
Tartu Laulupeomuuseumis esietendub 4. detsembril Marko Mäesaare lavastatud lasteetendus "Pettsoni ja Finduse jõulud" (ildil Alo Kurvits (Findus) ja Veikko Täär (Pettson)). Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Marko Mäesaare juhtimisel tegutsev Teatribussi trupp on detsembriks teinud peatuse Tartu laulupeomuuseumis (Jaama 14), et etendada lastele jõululavastust.

Sven Nordqvisti raamatu on tõlkinud ja dramatiseerinud näidendiks «Pettsoni ja Finduse jõulud» Donald Tomberg ning lavastanud teatrijuht, kes on ka üks taat Pettsoni osatäitjaid. Eile Hiie kooli lastele antud kontrolletendusel oli selles rollis Veikko Täär.

Pettson elab kahekesi kass Findusega (kontrolletendusel Alo Kurvits, samas osas võib näha ka Rauno Kaibiainenit). Nad teevad jõuluõhtu ettevalmistusi. Jõulukuuske metsast tuues teeb taat jalale haiget. Kass asub teda ravima ning arvab, et jõulud jäävad ilma kuuseta pidamata ja küllap ei tule siis ka jõuluvana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles