Kolme auguga leib tõi võidu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leivakonkursil Eve-Kati Mägile võidu toonud Kõhu Pai sees on väga vähe suhkrut ja soola, kuid ohtralt mitmesuguseid seemneid ja musta ploomi. Selline kooslus muudab autori sõnul leiva tervislikuks ja hästi seeditavaks.
Leivakonkursil Eve-Kati Mägile võidu toonud Kõhu Pai sees on väga vähe suhkrut ja soola, kuid ohtralt mitmesuguseid seemneid ja musta ploomi. Selline kooslus muudab autori sõnul leiva tervislikuks ja hästi seeditavaks. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Äsja oma koduse küpsetisega Leiburi teraleivakonkursi võitnud elvalanna Eve-Kati Mägi teeb oma leibadele alati kolm auku, mis tähistavad õnne, rõõmu ja armastust. Vaevalt žüriil küll oli aega auke tähele panna, ent leiva maitse hindasid nad ülekaalukalt parimaks.

Enne retsepti saatmist konkursile küpsetas Mägi selle järgi mitu korda leiba ja pakkus tuttavatele maitsta. «Ära muuda midagi,» sai ta kõikjalt vastuseks ja nii otsustaski ta konkursil osaleda.

Leibur kutsus enam kui kuuekümne retsepti saatnu seast Tallinnasse kokku kümme finalisti, Mägi nende seas, ning maitses kaasatoodud leibu. Kõhu Pai osutus ülekaalukalt žürii lemmikuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles