Suuremad teetööd peaksid Tallinnas septembriks lõppema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Tammiste (kaabuga) ja Anti Ambre paigaldasid täna Ristiku tänaval äärekivisid.
Sven Tammiste (kaabuga) ja Anti Ambre paigaldasid täna Ristiku tänaval äärekivisid. Foto: Toomas Huik

Enamik Tallinnas sellel suvel tehtavatest tänavate taastus- ja kapitaalremonditöid lõpeb enne kooli algust, kuid mõnes kohas lükkub asfalteerimine ka septembrisse.

Enamikul tänavu Tallinnas kapitaalselt remonditavatel tänavatel hakkavad tööd lõppema. On ka viimane aeg, sest paari nädala pärast algab uus kooliaasta ning kas täielikult või osaliselt suletud tänavad muudaksid lapsevanemad liigselt närviliseks.

Täna avati ametlikult liikluseks Kärberi tänav Lasnamäel. Viimased viimistlustööd kestavad seal 27. augustini. Tallinna abilinnapea Deniss Boroditši sõnul oli taastusremont Kärberi tänaval üpris keeruline, sest tuli parandada palju Nõukogude aja ehitusvigu. 970 meetri pikkuse tänavalõigu remont läks maksma 8,3 miljonit krooni.

Eile avati liikluseks Lasnamäel Punase tänava remonditud lõik Suur – Paala tänavast Smuuli teeni. Eeloleval nädalavahetusel saab vajaliku märgistuse ka Smuuli tee ristmik ning lõpetatakse kõnniteede asfalteerimine. 1,2 kilomeetri pikkuse teelõigu uuendamine läks linnale maksma 9,3 miljonit krooni.

Randla tänava taastusremont Pelguranna ja Puhangu tänava vahelisel lõigul Põhja-Tallinnas lõppes juba 2. augustil. Tööd läksid seal maksma kuus miljonit krooni.

Põhja-Tallinna teise suurema taastusremondina on praegu veel käsil tööd Ristiku tänaval Paldiksi maantee ja Kaera tänava vahelisel 1,6 kilomeetri pikkusel lõigul. Esialgsete plaanide järgi pidi seal kõik korda saama 15. augustiks, kuid tööd venivad. Boroditši sõnul peaks liiklus sellel tänaval avatama veel enne kooliaasta algust. Remont läheb maksma 13,3 miljonit krooni.

Juunis jõudis lõpule Tehnika tänava pikenduse rajamine Veerenni tänavast kuni Filtri teeni. See ühendus annab autojuhtidele hea võimaluse sõita Mustamäe poolt kesklinna läbimata bussijaama ning sealt edasi Lasnamäele või Tartu maanteele.

Suvel lõppes ka Keskuse tänava remont Mustamäel. Siis selgus, et 9. liini trollid ei saa hästi lõpp-peatusse sõita. Boroditši sõnul teeremondi käigus midagi valesti ei tehtud, kuna trollipeatus selle alla ei kuulunud. Tallinna trammi- ja trollibussipark otsustas oma kulul peatust natuke edasi nihutada, et inimesed mugavalt trolli saaksid siseneda.

Abilinnapea sõnul jätkub veel ka septembris ohtliku Pirita ja Rummu tee ristmiku renoveerimine ning fooridega varustamine. Need tööd ei tohiks aga liiklust Pirita teel eriti segada.

Praegu käib ning võib ulatuda ka septembrisse kvartalisiseste teede uuendamine Astangu asumis. Aasta algul oli kaalumisel ka Väike-Õismäe ringteedel ülekatte tegemine, kuid need tööd lükkuvad järgmisesse aastasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles