Politsei: Rootsi varaste taktikat Eestis kasutada ei saa

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularaha varastamine. Pilt on illustreeriv.
Sularaha varastamine. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi

Eestis ei ole ette tulnud selliseid juhtumeid, kus vargad oleksid jälginud kaubanduskeskustesse minevaid inimesi ja siis nende eluruumidesse sisse murdnud, ütles Põhja prefektuuri varavastaste kuritegude teenistuse vanem Toomas Jervson.

Rootsi politsei hoiatas hiljuti kodanikke murdvaraste uue töömeetodi eest, mis seisneb ostukeskuste parklate jälgimises ning poodi minevate inimeste kodude tühjendamises. Vargad saavad inimeste elukoha aadressi teada auto registreerimismärgi järgi.

«Eestis on raske sellist taktikat kasutada, sest ainult autonumbri järgi ei ole tavalisel inimesel võimalik teise inimese elukohta tuvastada,» lausus Jervson Postimehele.

«Maanteeameti kodulehel on võimalik teha avalik päring sõiduki tausta kontrollimiseks registreerimismärgi järgi, aga otsingu tulemusena kuvatakse ainult sõiduki andmed ja piirangud. Omaniku andmeid või aadressi selle päringuga ega ka mõne muu avaliku päringuga sõiduki registreerimisnumbri järgi ei leia. Otsing on mõeldud inimeste jaoks, kes kavatsevad osta kasutatud sõiduki ja tahavad kontrollida auto kasutamise ajalugu ning päritoluriiki,» selgitas Jervson.

Küll aga on Eestis ette tulnud juhtumeid, kus kurjategijad on jälginud poodi minevaid isikuid ning samal ajal parklas nende sõidukeid tühjendanud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles