Kirjanik Ira Lember sai Nõmmel nimelise pingi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Lember, Ira Lember ja Tiit Terik.
Tõnu Lember, Ira Lember ja Tiit Terik. Foto: Jukko Nooni

Täna avati Nõmmel Kitsarööpa tee ääres kirjanik Ira Lemberile nimeline pink.

Nõmme linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul on mitmetes omavalitsustes kena komme oma kodukandi inimesi nimelise pingiga meeles pidada. «Kindlasti ei jää Ira Lemberile pühendatud pink viimaseks, sest Nõmmel on läbi ajaloo olnud palju väärikaid kodanikke, kes on nimelist pinki väärt,» ütles Terik.

«See on mulle suur au,» ütles Ira Lember, kellele tänane sündmus tuli üllatusena. Ira Lemberile nimelise pingi paigutamiseks Nõmmele tegi ettepaneku kirjaniku kirjastajast poeg Tõnu Lember.

Ira Lember alustas oma kirjanikukarjääri küll lastekirjanikuna, olles kirjutanud lastele üle 40 raamatu, kuid viimastel aastakümnetel on ta kirjutanud 19 romaani täiskasvanutele. Ira Lember on sõnade autoriks paljudele ülipopulaarsetele lauludele, mille hulka kuulub näiteks ka «Koolikell», mida kanti ette viimasel laulupeol. Praeguseks 88-aastane Ira Lember on elanud kogu oma elu Nõmmel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles