Suures narkoäris süüdistatav tahtis kohtunikke taandada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Suures rahvusvahelises narkoäris süüdistatav üritas täna Tallinna ringkonnakohtus taandada kohtunikke, kuid kohtukoosseis sellega ei nõustunud.

Narkoäri korraldamises süüdistatav Ahliman Zeinalov (30) leidis, et kuna ringkonnakohtu kaks kohtunikku olid varem teinud määrused, millega tema Aserbaidžaanist palgatud advokaate ei lubatud protsessile, siis tuleb nad süüasja arutamiselt taandada, vahendas ERR Uudised.

Kolmest kohtunikust koosseis leidis pärast väikest arupidamist, et Zeinalovi taotlused ei ole põhjendatud ning jättis need rahuldamata.

Kohus vaagis seejärel advokaatide Sven Sillari, Leonid Olovjanišnikovi ja Owe Ladva kaebusi Harju maakohtu süüdimõistvale otsusele ning langetab süüasjas otsuse 12. oktoobril.

Märtsis karistas kohus Zeinalovit 14 aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega, mida arvestatakse tema kinnipidamisest 2007. aasta detsembris ning lisakaristusena mõistis kohus Zeinalovilt välja 11,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles