Ilves: augustitormid näitasid, kui palju on meie keskel hoolivust

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Rannar Vassiljev (vasakul) andis president Toomas Hendrik Ilvesele ülevaate Rakvere linna tormikahjude kohta.
Rakvere linnapea Rannar Vassiljev (vasakul) andis president Toomas Hendrik Ilvesele ülevaate Rakvere linna tormikahjude kohta. Foto: Meelis Meilbaum

President Toomas Hendrik Ilves külastas täna Lääne-Virumaad, kus tutvus Rakvere linna ning Väike-Maarja ja Laekvere valda viimastel nädalatel tabanud tormikahjustustega.

Riigipea käis Rakvere Gümnaasiumis ning Väike-Maarja korrusmajade juures, mille katuseid torm lõhkus ja lennutas, ning Väike-Maarja kirikus, mille torni torm samuti murdis.

Samuti külastas president Muuga spordihoonet Laekvere vallas, millelt torm viis osa katusest ja samas hoones asuvat raamatukogu ning Kiltsi mõisa räsitud parki.

Ilvese sõnul näitasid augustitormid, kui palju on meie keskel hoolivust, abivalmidust, mõistmist ja kaastunnet, sest inimesed läksid vabatahtlikult üksteisele appi: aitasid koristada langenud puid, katta tuulest viidud katustest paljaks jäänud majaotsi, korraldasid koristustalguid ning tormis kannatanud valdu aitasid teised omavalitsused ning kohalikud ettevõtted.

«Selline käe ulatamine väärib tunnustust ja kummardust,» nentis Ilves. «Me saame neist augustitormidest noppida vähemalt kolm tarkusetera. Esiteks, tormiks tuleb valmis olla. Teiseks, tormilt tuleb õppida. Kolmandaks, viimane torm ei jää viimaseks,» sõnas riigipea ning lisas, et inimesed peaksid senisest enam oma kodusid kindlustama ja elektriühendusteks kasutama maakaablit.

Ilves kohtus ka Ida-Eesti päästekeskuse direktori Ailar Holzmanniga, kes tutvustas päästjate tegevust nii otseste tormikahjude kõrvaldamisel kui ka kriisireguleerimise operatsioonidel viimase kahe nädala jooksul Lääne- ja Ida-Virumaal.

Riigipea tunnustas elukutseliste päästjate professionaalsust ja kiiret tegutsemist, mis aitasid lahendada nii mõnegi kriisiolukorra ning vähendada paljude inimeste murekoormat.

Ilves avaldas lootust, et elektriühendus taastatakse majapidamistes, kes see veel puudub, võimalikult kiiresti.

Täna õhtul osalevad president Ilves ja Evelin Ilves kell 20 algaval heategevuskontserdil Ebavere lauluväljakul, millega toetatakse Väike-Maarja kiriku tormist murtud torni taastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles