Ametnike leige suhtumine Pärnu koerapiinajasse pani loomakaitsjad kaebust kirjutama

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurtes piinades olnud saksa lambakoer Claudia vaakus hinge, kuid kosub nüüd jõudsalt.
Suurtes piinades olnud saksa lambakoer Claudia vaakus hinge, kuid kosub nüüd jõudsalt. Foto: Reporter.ee

Eesti loomakaitse selts esitas Lääne ringkonnaprokuratuurile kaebuse seoses Pärnu politseijaoskonna otsusega jätta Marge Arumäe vastu kriminaalmenetlus algatamata.

«Meie praktika on näidanud, et politseil ei ole aega ega ressurssi või nemad ei taha nende looma-asjadega tegeleda. Nendel ongi sellevõrra lihtsam, et veterinaar- ja toiduamet on algatanud väärteomenetluse ja nemad on saanud selles asjas oma käed puhtaks pesta,» ütles Eesti loomakaitse seltsi (ELS) jurist Piret Tees, vahendas Reporter.ee.

ELS on varem vaidlustanud õiguskaitseorganite tegevust. Nii näiteks vaidlustati Viru ringkonnaprokuratuuri otsus lõpetada ärimees Mirek Matikaineni kriminaalmenetlus. Mäletatavasti tappis Matikainen jahipüssist tulistades eelmise aasta veebruaris Lääne-Virumaal Kullenga külas peremeeste silme all nende valvekoerad.

Ringkonnaprokuratuur leidis, et Mirek Matikainen on küll süüdi, kuid arvestades, et meest pole varem kriminaalkorras karistatud ja et tegemist ei ole raske kuriteoga, lõpetati avaliku huvi puudumise tõttu kriminaalmenetlus.

ELS ei olnud otsusega rahul ning vaidlustas selle riigiprokuratuuris. Riigiprokuratuur saatiski kriminalamenetluse uuesti alustamiseks ringkonnaprokuratuurile tagasi. Kohus Mirek Matikaineni üle toimubki 6. septembril Viru maakohtu Rakvere kohtumajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles