Eesti eriteenistused otsigu «mutti»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitseinik Eston Kohver (vasakul) 2010. aasta veebruaris president Toomas Hendrik Ilveselt saamas Kotkaristi V klassi teenetemärki.
Kaitsepolitseinik Eston Kohver (vasakul) 2010. aasta veebruaris president Toomas Hendrik Ilveselt saamas Kotkaristi V klassi teenetemärki. Foto: Toomas Volmer / Vabariigi Presidendi Kantselei

Moskva võib tahta Eesti kaitsepolitseinikut Eston Kohvrit välja vahetada Saksamaal vangis istuva Vene luuraja vastu, arvab Venemaa eriteenistuste ekspert ning Nõukogude relvajõudude luurevalitsuse (GRU) kunagine ohvitser Boriss Volodarski, kes ühtlasi soovitab Kohvri kinnivõtmise taga otsida reeturit.

«Võimalik, et venelased tahavad teda (Kohvrit – toim) vahetada Andreas Anschlagi vastu ning sellepärast nad puhuvad Kohvri rolli suuremaks, arvestades, et teda on pildistatud koos Eesti presidendiga,» rääkis Volodarski, kes praegu töötab luure- ja julgeolekueksperdina Londoni Majandus- ja Poliitikateaduste Koolis (London School of Economics and Political Science).

Ka asjaolu, et Kohvrit pole kolme Moskvas vanglas istutud kuu jooksul süüdistuse sisu asjus kordagi üle kuulatud, viitab Volodarski arvates läbirääkimistele. «Nad peavad ilmselt läbirääkimisi Saksamaaga ja see võtab aega,» oletas ekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles