Reformierakond: 300-eurone toetus on vanemahüvitise jätk

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Kruuse ütles, et kõneles kümnetest miljonitest kaotsi minevatest eurodest, kuna ei mäletanud täpset summat, aga teadis, et see oli üle kümne miljoni.
Urmas Kruuse ütles, et kõneles kümnetest miljonitest kaotsi minevatest eurodest, kuna ei mäletanud täpset summat, aga teadis, et see oli üle kümne miljoni. Foto: Erik Prozes

Reformierakonna juhatus kiitis heaks idee, mille kohaselt hakkaks riik maksma rahvastiku juurdekasvu tagamiseks ja kolmandate laste sünni ergutamiseks pärast vanemahüvitise lõppu alates kolmandast lapsest igale lapsele 300 eurot kuus. Esimese ja teise lapse toetus jääks ikka 45 eurole.

Nii hakkaks näiteks kolme alaealise lapsega pere saama 390 eurot kuus ning nelja lapsega pere 690 eurot.

Partei arvutuste järgi kuluks toetuse maksmisele 60–70 miljonit eurot aastas. Reformierakond loodab, et selle meetme abil kasvab kolmandate laste sündide arv. Oodatav sündide kasv 2016. aastal on 500 last, 2017. aastal 1000 last ja 2018. aastal 1500 last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles