Ühtsele hädaabinumbrile 112 üleminek algab järgmisel aastal

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Häirekeskus.
Häirekeskus. Foto: Peeter Langovits

Häirekeskus alustab järgmise aasta alguses ühtsele hädaabinumbrile 112 üleminekut ning edaspidi saavad abivajajad nii politsei, pääste, kui ka kiirabi väljakutsed teha ühel telefoninumbril.

Häirekeskuse pressiesindaja Jaana Padrik ütles Postimehele, et häirekeskusel on põhimõtteline valmisolek ühele hädaabinumbrile 112 olemas, kuid ära tuleb oodata häirekeskuse ja päästeameti uute hoonete valmimine ja nendesse kolimine Tartus ja Tallinnas.

«Ühele hädaabinumbrile üleminekuks peavad häirekeskuse ning politsei- ja piirivalveameti operatiivteabeteenistused saama tööle hakata uutes hoonetes ja ühtses töökeskkonnas, praeguste kavade kohaselt Tartus tänavu detsembris ning Tallinnas tuleva aasta jaanuari lõpuks,» sõnas Padrik.

Samuti käivad veel tööd ühise infosüsteemi ettevalmistamisega ning seejärel saab häirekeskus  alates veebruarikuust asuda avalikkust teavitama ühele hädaabinumbrile üleminekuga alustamisest ja selle käigust.

Pikema üleminekuperioodi vältel jääb veel kasutusse ka number 110 ning sellele helistajad suunatakse automaatselt numbrile 112.

«Seega jääb piisav ja mõistlik aeg ühe numbri 112 inimestele teadvustamiseks, millelt saab lisaks kiirabile ja päästjatele hakata kutsuma ka politseid,» ütles Padrik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles