Muusikakooli müürid kerkivad

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oktoobris allkirjastas Nõo vald E&G OÜga Tartu ja Lätte tänava nurgale uue muusikakool rajamise lepingu. Reedel oli kohalikul rahval põhjust krundile kokku tulla, et asetada kerkiva hoone nurgakivi.

Nõo vallavolikogu esimees Jaanus Järveoja märkis, et koolimaja kerkib sümboolsesse kohta. Kolmveerand sajandit tagasi otsustasid Meeri valla talumehed jõud ühendada. Nad panid kokku raha, tõid kohale palgid ja ehitasid seltsimaja valmis. Kultuurimaja elas oma aja ära ning 2005. aastal tegi volikogu raske otsuse halvas seisundis hoone likvideerida. Toona anti ka lubadus, et tuleb uus muusikakool ning pikk ootus hakkab lõpuks täituma.

Samuti tegi Järveoja ettepaneku anda tänavale, mis muusikakoolist möödub, valla omaaegse aukodaniku, muusiku ja pedagoogi Aleksander Lätte nimi, et uus hoone jääks muusikatraditsioone rõhutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles