Eurosaadikud proovivad aidata

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligi kuu aega tagasi teatasid Eesti eurosaadikud, et esitavad Euroopa Liidu välispoliitikajuhile pöördumise, milles paluvad kohtumistel Indiaga laevakaitsjate teema tõstatada. Tunne Kelami sõnul koostas lisaks temale pöördumise ka tol ajal värskelt europarlamenti suundunud Urmas Paet, kelle kirjas esitatud andmed olid aga aegunud.

«Kui olin oma teksti valmis saanud, sain teada, et Urmas Paet kavatseb ka Federica Mogherinile kirja saata. Ta saatis oma teksti allkirjastamiseks. Ma vaatasin, et andmed, mis ta ilmselt välisministeeriumist oli võtnud, olid vananenud. Seal polnud olulist muutust ehk kohtuotsust, mis nad (laevakaitsjad – T. R.) süüdistustest vabastas. Ta võttis mu teksti arvesse ja minu teada saatis ta selle edasi,» lausus Kelam.

Küsimusele, kuidas on võimalik, et Paet polnud teadlik juulis tehtud kohtuotsusest, vastas Kelam: «Ma ei võtaks seda nii drastiliselt. Välisministril on palju asju ajada. Ilmselt ta võttis välisministeeriumist andmed. Võib juhtuda, et need pole nii tähtsad poliitilised sündmused, mida iga päev jälgitakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles