Õiguskantsler algatas TIKi lapsevanematelt rahaküsimise asjas menetluse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglise kolledž
Inglise kolledž Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Õiguskantsler Indrek Teder algatas menetluse uurimaks, kas Tallinna Inglise kolledžis (TIK) on õpilastele tagatud võimalus õppida ilma õppemaksu tasumata.

Olen alustanud menetlust uurimaks, kas Tallinna Inglise Kolledži, mis on Tallinna omandis olev munitsipaalkool, õpilastele on tagatud võimalus õppida koolis õppemaksu tasumata. Põhiseadusest tulenevalt peab linnale kuuluvas koolis õppekava kohane õpe olema edukalt läbitav ilma, et vanemad peaksid maksma õppe eest lisaraha. Kooli tegevust võib annetustega toetada, kuid annetuse tegemine saab olla vabatahtlik. Õppekavavälise (õppe)tegevuse eest võib võtta tasu, kuid siis ei saa tegu olla kohustusliku õppega,» teatas õiguskantsler oma kodulehel.

Saamaks laiemat pilti kooli rahastamist toetavate annetuste süsteemi toimimisest, palub õiguskantsler jagada TIKi õpetajatel ja õpilaste vanematel infot eelmise ja käimasoleva õppeaasta kohta.

Õiguskantsler palub neil täita kodulehel olev ankeet või kirjutada talle õppemaksu kogumise korraldusest 16. jaanuarini vabas vormis aadressil yleskutse@oiguskantsler.ee.

Saadud info jääb õiguskantsleri kinnitusel kolmandate isikute jaoks anonüümseks ja seda ei avalikustata ka tema seisukohas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles