Kodutu lõikas soomlasel kõrvad peast

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna reisisadama lähistel asunud kuriteokoht vanas laohoones, kus nüüd elavad kodutud.
Tallinna reisisadama lähistel asunud kuriteokoht vanas laohoones, kus nüüd elavad kodutud. Foto: Kohtutoimik

Üks viimaste aastate jõhkramaid kuritegusid sai kiire ja märkamatu kohtulahendi – Soome turistilt plekikääridega kõrvad peast lõiganud narkomaanist retsidivist istub järgmised kuus aastat Rootsi kardinate taga.

Soome praeguse töövõimetuspensionäri Tero Tapaniga (44) toimunust saaks musta süžeega tõsielufilmi. Just siis, kui tundus, et enam ei saa tema elus asjad rohkem halvemaks minna, oli saatusel talle mõni veel hullem käik varuks. Ja nii mitu korda järjest.

2013. aastal leidis Tero Tapani elus aset palju halbu sündmusi, et mõnele ei jagu neid sellisel hulgal kogu eluks. Esmalt jättis naine Tero Tapani maha. Naise lahkumine viis taluniku ametit pidanud mehe püsivasse depressiooni ning talle kirjutati välja rahustid.

Seejärel põles augusti alguses maha mehe Kotka lähistel asuv talupidamine koos suure osa koduloomadega. See suurendas mehe depressiooni veelgi. Masendunud Tero Tapani otsustas, et kodus nukrutsemise asemel tuleb tal minna Euroopat avastama. Mees istus 17. augusti hommikul Helsingis Tallinki reisilaevale ja sõitis Eestisse. Tagasipiletit tal polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles