Jüri Kõre: üürieluase – kellele ja milleks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Kõre
Jüri Kõre Foto: Postimees.ee

Vastukaja sotside poolt avalikkuse hoiakute kontrollimiseks õhku paisatud ideele riiklike üürikorterite ehitamisest on leigevõitu. Idee tundub ka selle propageerijatele pisut segane olevat.

Minister (Postimees, 17.4.2014) räägib üürikorterist kui regionaalpoliitika osast, abilinnapea (Tartu Postimees, 15.9.2014) samast asjast kui sotsiaalhoolekannet toetavast tegurist. Segase seisu tõttu ei ole ainus üürisektori probleemidesse süüvinud poliitiline jõud, Keskerakond, viitsinud oma seisukohti välja öelda.

Et piiritleda, kellele on üürielamuid vaja, heidame pilgu 2011. aasta rahvaloenduse tulemustele. 657 000 eluruumist Eestis oli 93 000 püsielaniketa. 11 000 asustus on teadmata (rahvaloendajad ei tabanud nendes elanikke).

See on kokku 16 % meie eluruumidest. Potentsiaalne reserv, millest osa saaks kasutada üürielamispinnana. Kui jätkuks üürnikke, keda omanik usaldab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles