Vene teleinimesed ootavad uuelt kanalilt järjepidevust

Niina Ratšinskaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERRijuhatuse liige Ainar Ruussaar (vasakul) ja rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa
ERRijuhatuse liige Ainar Ruussaar (vasakul) ja rahvusringhäälingu juht Margus Allikmaa Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läinud nädalal toetas parlamendi rahanduskomisjon otsust eraldada Eesti Rahvusringhäälingule (ERR) 2,53 miljonit eurot, et tuleval aastal käima lükata venekeelne telekanal ja sellega seonduv laiem multimeediaprojekt. Postimees uuris, kas sellest rahast piisab korraliku telekanali ülesehitamiseks.

 «Loomulikult tuleb teha ka ühekordseid investeeringuid – meil ei ole praegu veel isegi tehnilisi võimalusi kanali käivitamiseks. Tuleb investeerida inimeste väljaõpetamisse, arvutitesse, osta litsentse. Tõlked nõuavad palju raha, kusjuures jutt on kahekordsest tõlkimisest – nii vene kui ka eesti keelde. Seaduse kohaselt peame ju varustama iga saate eestikeelsete subtiitritega,» selgitas ERRi juhatuse liige Ainar Ruussaar.

«Seni ei ole järgmise aasta riigieelarve veel vastu võetud, mistõttu ma ei saa rääkida täpsest summast. Kas 2,5 miljonist piisab? Teate, raha ei ole kunagi liiga palju,» vastas Ruussaar pärimise peale. «Pealegi ei ole see raha mõeldud kogu aastaks.»

Loe Postimees Plussist, mida arvavad uuest telekanalist ajakirjanik Natalja Kitam, teledokumentalist Aljona Suržikova ja saate «Unetus» venekeelse programmi toimetaja Sergei Trofimov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles