Tartu vajab juurde kümmekond bussi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu bussid on tipptunnil ülerahvastatud, mistõttu oleks vaja suuremaid busse ja rohkem busse. Liinivõrgu põhjalikust reformist linnavalitsuse esialgu ei kõnele.
Tartu bussid on tipptunnil ülerahvastatud, mistõttu oleks vaja suuremaid busse ja rohkem busse. Liinivõrgu põhjalikust reformist linnavalitsuse esialgu ei kõnele. Foto: Margus Ansu

Kümmekond bussi rohkem ja ka senistest suuremaid läheks Tartus vaja, sest tipptunnil on bussid pilgeni täis. Uueks hankeks valimistudes kutsub linn kokku komisjoni, et arutada, millised tingimused tuleks veel seada.

Ajalist survet riigihanke tingimustega kiirustada veel ei ole, sest Sebe leping Tartu linnaliinide teenindamisel saab ümber 2017. aasta juuni lõpus. Selleks ajaks on uutena alustanud punased bussid jõudnud Tartu tänavatel kuue ja poole aasta vanuseks saada.

Ometigi tahab Tartu linn veel enne jõule esimest korda kokku kutsuda komisjoni, kes aitaks sõnastada, milliseid busse Tartu tulevikus vajab. Tartu abilinnapea Valvo Semilarski ütles, et tuleva aasta kevadel või varasuvel on kavas hange välja kuulutada ja sügiseks peaks olema uus bussivedaja leitud. Muidugi võib ka juhtuda, et jätkab Sebe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles