Eesti suursaadik Ungaris andis üle volikirja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Eile andis Eesti uus suursaadik Ungari Vabariigis Ungari presidendile Pál Schmittile üle oma volikirja.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestlusel kõnelesid suursaadik Priit Pallum ja president Eesti ning Ungari headest suhetest, teatas välisministeerium.

Suursaadik Pallum rõhutas, et Eesti ja Ungari suhetes on olulisel kohal hõimusugulus, mis on loonud soodsa pinnase omavaheliste suhete elavdamisele. «Ungari ja Eesti vahel toimub pidev koostöö, toetamaks hõimurahvaste püüdlusi oma identiteedi säilitamiseks ning arendamiseks,» lausus suursaadik Pallum.

Veel arutasid Eesti suursaadik ja Ungari president koostööd Euroopa Liidus ja NATOs.

Pallum asetas pärja Tundmatu Sõduri Hauale Budapesti Kangelaste väljakul.

Eesti suursaadik Priit Pallum on sündinud 1964. aastal Tallinnas. 1989. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli majandusteaduskonna. Eesti välisteenistuses on Pallum töötanud alates 1991. aastast, mil asus tööle nõunikuna välismajanduspoliitika osakonda. Aastatel 1998-1999 oli Pallum Eesti suursaadik ÜRO ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide juures Genfis ning Eesti alaline esindaja Maailma Kaubandusorganisatsiooni juures.

2000. aastast alates töötas Pallum välismajanduspoliitika ja konsulaarküsimuste asekantslerina, seejärel 2002.-2006. suursaadikuna Hollandis. Enne praegusele ametikohale asumist oli Priit Pallum välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles