Maailma üks unikaalsemaid puhkekohti aja mahavõtmiseks asub Eestis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI, 09DEC14.
Pildil raamat "Remote places to stay"
tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES
TALLINN, EESTI, 09DEC14. Pildil raamat "Remote places to stay" tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

Maailmas unikaalseid puhkekohti koondav kogumik «Remote: places to stay» toob eksootiliste sihtkohtade nagu Bhutani, Botswana, Vanuatu jt. kõrval ära ka Eestis Muhu saarel asuva Pädaste mõisa kui perfektse paiga aja mahavõtmiseks.

«Enese nn. väljalülitamine, vaikus, aja aeglane kulg ning avarus ongi tänapäeva uus luksus,» leiab kogumiku eessõnas esseist Pico Iyer. Muhu saarel asuv Pädaste saab kiita kui koht, kus teha pikki jalutuskäike või hoburetki ja endasse süüvida.

Esile tõstetakse ka looduslikku spaad ning Alexanderi restorani. «Pädaste restoranide maitselooja Yves Le Lay pakub võrratut sissevaadet Põhjala kööki, põhirõhuga kohalikul ja sesoonsel toorainel,» seisab raamatus. «Suveõhtu Pädaste terrassil, silmitsedes taamal loojuvat päikest ja samal ajal lonkshaaval aperitiivi rüübates on unustamatu kogemus,» öeldakse ajakirjanik Debbie Pappyni ja fotograaf David De Vleeschauweri rohkem kui 100 riigi külastuse tulemina sündinud kogumikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles