Laeva mehed puhuvad päästetööle taas hoo sisse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Orro (vasakul) ja Tõnu Rammi hoiavad vanad Zilid töökorras, sest nagu elu näitab, kuluvad needki autod päästetöödel marjaks ära.
Harri Orro (vasakul) ja Tõnu Rammi hoiavad vanad Zilid töökorras, sest nagu elu näitab, kuluvad needki autod päästetöödel marjaks ära. Foto: Margus Ansu

Kui ise end ei aita, ei aita keegi, leiavad tegusad Laeva mehed Harri Orro ja Tõnu Rammi, kes veavad eest vabatahtlikku päästeüksust. Nende ettevõtlikkust hindab kõrgelt ka kohalik rahvas.

Tartust 26 kilomeetri kaugusel asuv Laeva küla on võrreldes maakonna kaugemate paikadega suhteliselt lähedal. Häda korral Emajõelinnast abi oodates tundub aeg aga lõputult pikk. Tabivere komando on küll lähemal, ent Laeva toob sealt kurviline kruusatee ning sõit võib kesta kauemgi.

Need mehed on kogu aeg kohapeal olemas, nende peale saab loota, märkis vallavanem Kalev Kurs. Ta lisas, et eelkõige tunnevad end tänu vabatahtlikele turvalisemalt kohalikud puiduettevõtted, aga ka kõik elanikud. Omavalitsus annab päästjaile rahalist toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles