Ilmar Raagi jaoks tähistab 20. august erimeelsuste unustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Raag
Ilmar Raag Foto: Peeter Langovits

20. august tähendab erimeelsuste unustamist, päeva kui erinevad poliitilised jõud ületasid oma vastuseisud, leiab kolumnist ja filmimees Ilmar Raag.

Raagi jaoks on selle päeva puhul oluline see, mis toimus eestlaste mõtetes. Tema sõnul olid Eesti poliitilisel maastikul erakondlikud kaklused ja vastasseisud juba enne 20. augustit näha. «Ometi unustati sel päeval korraks erimeelsused ja see annab lootust,» meenutas Raag.

Ta sõnas, et mäletab hämmeldusega televiisorist iseseisvuse väljakuulutamise vaatamist. «Lõpuks ka see, et me saime kõige kriitilisemal hetkel hakkama ilma verevalamiseta. Ega ma tookord veel ei uskunud, et kõik hästi lõppeb,» ütles ta.

Raagi meelest võib 20. augustit pidada punktiks, kus lisaks vabadusele hakati tajuma ka vastutust. «See oli ju ka päev, millest alates me hakkasime õppima, et kõiki hädasid ei saa ainult mineviku ja eemal asuva suure tsaari süüks ajada. Edaspidi on osad vead ka meie eneste tehtud,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles