Uskumatud lood ilusa patsiga konstaablitütrest

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei 2014 aasta parim abipolitseinik Jaana Toode.
Politsei 2014 aasta parim abipolitseinik Jaana Toode. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kui Jaana Toode esmaspäeval oma töökoha uksest siseneb, piisab kolleegidel vaid korraks pilk tõsta, et aru saada, kas Jaana Toode on vahepeal abipolitseinikuna patrullis käinud või mitte. Kui tüdruk särab nagu päike, siis on.

Jaana Toode töötab kohtutäituri büroo täitemenetlushaldurina, tema portfellis on karmid dokumendid, mis tähendavad tööd nii võlgnike kui võla sissenõudjatega. Iga toimiku taga on inimene ning üht ja sama mustrit, kuidas nende muresid lahendada, pole olemas.

«Mul on jah need maailma kaks kõige hirmsamat ametit, üks kohtutäituri büroos ja teine politseis,» kommenteerib Jaana Toode ega näi sugugi õnnetu, otse vastupidi.

«Eile just tulin patrullist,» märgib ta särades. «Seekord oli vaikne õhtu.»

Jaana Toode on terve elu Elvas elanud ning teda tuntakse kui ühe väga lugupeetud mehe, piirkonnakonstaabli Andres Toode tütart. Väikesest tüdrukust peale on Jaana tahtnud isa jälgedes käia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles